مشاوره کسب و کار چه ضررورتی دارد.

موضوع  مشاوره نگرفتن و یا کمتر مشاوره گرفتن در ایران موضوع جدیدی نیست. این موضوع تنها به مقوله کسب و کار هم منوط و ختم نمی شود.

می گویند ما ایرانی ها خود را همه چیز دان می پنداریم. آنکه خیال بکند همه چیز را می داند تبعاً هم در خود نیازی به مشاوره نمی بیند.

خیلی ها در شروع راه اندازی کسب و کار نمی دانند از کجا باید شروع کرد.  برخی نمی دانند درست و غلط های کسب و کار چیست. سوال ذهن خیلی ها این است که چرا برخی در کسب و کار موفق شده و به سرمایه کلان می رسند و دیگران نه.

با اینحال تنها عده ی کمی به مشاور کسب و کار مراجعه می نمایند. موضوع گمان نمی کنم حتی حق الزحمه مشاوره کسب و کار باشد. برای خیلی ها این عدد در مقابل سایر هزینه های راه اندازی کسب و کار ناچیز است.

موضوع مشاوره نگرفتن بیشتر یک موضوع فرهنگی است. در هر حال تاوان  اینکه ما خود را بی نیاز از آگاهی بدانیم اساساً موضوعی است که سرنوشت فردای ما را رقم می زند.

کتاب های و مطالب مربوط به کسب و کار بسیارند. کتاب پیش به سوی کارآفرینی یکی از بهترین کتابهایی است که در این زمینه دیدم. شوربختانه کتاب خوان هم نیستیم و یا فرصت خواندن آن را نداریم.

موفقیت در کسب و کار یک شانس نیست

امروز موفقیت در کسب و کار یک شانس نیست. فرمول ها و قواعد موفقیت در کسب و کار کاملاً روشن هستند.

میل دارم با توجه به مدتی مدیدی که به عنوان مشاور کسب و کار مشغول بودم مواردی را در اینجا به شما گوشزد بکنم. در این مدت موکداً شاهد سرنوشت کسانی بودم که بعضاً سرمایه زندگی خود را به خاطر خطاهای محاسباتی در کسب و کار و سرمایه گذاری سوزاندند.

برخی اشتباهات البته در مسیر پیش رو ناگزیر هستند. با اینحال این را بگوییم که عمده ی خطاهای ایشان در زمینه راه اندازی کسب و کار پیش پا افتاده بود.

خطاهائی که به سادگی و توسط یک مشاور کسب و کار قابل شناسایی و پیش گیری می بود. این دسته افراد خیلی دیر به سراغ ما می آیند و بعضاً در زمانی که دیگر کار زیادی نمی شود؛ برای ایشان انجام داد.

هزینه های که برای خرید ملزومات کسب و کار پرداخت شده معمولاً قابل پس گرفتن نیست. اینها روغن ریخته شده بر زمین است.

البته ناگفته نماند که بخشی از وظایف مشاور کسب و کار عارضه یابی کسب و کار است. اما هرگاه بدانیم کسب و کار به طور پله ای بر روی هم بنا می شود؛ خشت اول چون نهاد معمار کج تا ثریا خشت ها کج می رود.

انواع کسب و کار به لحاظ موضوعی

کسب و کار های تولیدی

ورود به دنیای تولید یک تصمیم بزرگ است. تولید منجمله بهترین شیوه های کسب و کار و برای اقتصاد بسیار مفید است.

خیلی ها فکر می کنند راه اندازی کسب و کار های تولیدی مخصوص افراد سرمایه دار است. این فکر خیلی وقت ها درست است لیکن تمام ماجرا البته این نیست. نوشته ی  احداث کارخانه را مطالعه کنید.

فاکتور های بسیاری در تولید دخیل هستند. ایده تولید، شرکای تجاری، بازریابی ، فروش و … در موفقیت شما در این زمینه دخیل هستند.

جالب است بدانید حتی با سرمایه کم و یا بدون سرمایه هم می توان تولید کرد. ما به این مقوله تولید بدون کارخانه می گوییم.

کسب و کار های تجاری

تجارت و بازرگانی کلماتی تقریباً معادل هستند که می توانند موضوع کسب و کارهای شما باشند. اگر زمینه ی کسب و کار شما در یکی از موضوعات داد و ستد، خرده فروشی، عمده فروشی، توزیع کالا و یا صادرات و واردات باشد؛ کسب و کار شما تجاری و یا بازرگانی محسوب می شود.

انجام کسب و کار های تجاری ویا کسب و کار های بازرگانی می تواند به صورت شرکتی باشد. در این صورت باید یک شرکت بازرگانی و یا شرکت تجاری ثبت نمایید.

کسب و کارهای گردشگری

گردشگری می تواند موضوع بسیاری از کسب و کارها باشد. در دنیا گردشگری عدد قابل توجهی از درآمد کشورها را تشکیل می دهد.

کسب و کارهای خدماتی

کسب و کارهای خدماتی معمولاً هم ریسک کمتری دارند و هم با سرمایه پایین تر قابل اجرا هستند. انجام امور حقوقی، حسابداری، آموزش و … از این جمله می باشد.

انواع کسب و کار به لحاظ ساختار تشکیلاتی

در سایت های خارجی انواع مختلفی به لحاظ ساختار تشکیلاتی برای کسب و کار تعریف شده است. این شیوه ها به شرح زیر اند.

کسب و کار انحصاری: ساده ترین نوع تجارت می باشد.  مشاغل انحصاری به یک شخص متعلق و توسط وی اداره می شوند و تنظیم آنها بسیار آسان است.

مشارکت: مشاغل متعلق به دو یا چند نفر که دارای مسئولیت و سود هستند.

مشارکت محدود: یک مشارکت تجاری ، اغلب بین اپراتورهای تجاری و سرمایه گذاران.

شرکت: نوعی تجارت کاملاً مستقل با سهامداران می باشد.  یکی از پیچیده ترین انواع تجارت محسوب می شود.

شرکت با مسئولیت محدود (LLC) : مخلوطی از یک مشارکت و یک شرکت سهامی خاص برای راه اندازی آسان مشاغل کوچک طراحی شده است . یکی از محبوب ترین انواع تجارت برای استارتاپ ها می باشد.

سازمان غیرانتفاعی: نوعی تجارت است که از سود خود برای اهداف خیرخواهانه استفاده می کند. معاف از مالیات است اما باید از قوانین خاصی پیروی کند.

تعاونی (Co-op): شغلی متعلق به اعضای سازمان که از خدمات آن استفاده می کنند و به آنها متعلق و توسط ایشان اداره می شود.

مشاوره کسب و کار باید نهایتاً بهترین ساختار ممکن را به شما پیشنهاد دهد. ثبت شرکت گاهی بهترین گزینه برای کارآفرین محسوب می شود. در قانون تجارت ایران انوع شرکت و مفاد قانونی آنها بیان شده است.

این نوشته ها را هم بخوانید

مشاوره کسب و کار در اصفهان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *