تهیه نقشه ساختمان اصولی راهکاری در جهت علاج ساختمان های بیمار
تهیه نقشه ساختمان امروز یک چالش بزرگ است. در حال حاضر بسیاری از ساختمان های کشور بیمار هستند. دلیل این بیماری رو به گسترش ضعف طراحی ساختمان می باشد. این بحران ریشه در تهیه نقشه ساختمان دارد. لطفاً قدری تامل کنید و نوشته ی زیر را با شما با دقت مطالعه کنید.
آیا حاضر هستید ساختمان شما دچار مشکلات جدی و غیر قابل حل بگردد. تهیه نقشه ساختمان در بیشترین حالت خود سهم بسیار کوچکی از هزینه ساخت و ساز را به خود اختصاص می دهد. ضعف در طراحی ساختمان جان و مال و سرمایه شما را به خطر بیندازد. در نهایت این نقیصه عمر مفید ساختمان را را کم می کند و هزینه ها را بالا می برد.
البته پاسخ به دلیل سهل انگاری های از این دست مثل خیلی از موارد دیگر در این مملکت واقعاً یک کار کارشناسی فرهنگی می طلبد که از تخصص این مقاله بیرون است.
فی الواقع انگار ما را همیشه به جای تعقل و پیشگیری از بروز نقیصه در هر کار برای چاره جویی های علاج طلبانه ی بعدی آفریده اند. وانگهی تهیه نقشه ساختمان اساسی ترین کار شما قبل از دست زدن به هر اقدامی در زمینه ساخت و ساز است.
انتخاب درست مهندس محاسب راه حل قطعی جلوگیری و علاج قطعی قبل از هزینه های خسارت بار بعدی است.
نکته قابل توجه در زمینه تهیه نقشه ساختمان !
تهیه نقشه ساختمان به صورت اصولی در بسیاری از موارد با بهینه سازی همراه است. بهینه سازی به معنای سبک سازی با در نظر گرفتن الزامات و آیین نامه های سازمان نظام مهندسی می باشد.
ملاحظه می فرمایید که اگر طراحی ساختمان به شیوه ی اصولی هزینه های شما در بسیاری از موارد کاهش می دهد. در مقابل طراحی ساختمان غیر اصولی افزایش کلی هزینه ساخت و ساز را به همراه دارد.
نقشه های سازه
پس از این که پلان معماری در فاز 1 ترسیم شد، در فاز 2 می بایست پلان سازه تهیه شود. پلان سازه در واقع جزئیات ساخت و نحوه ی اجرای سازه را به مهندسان نشان می دهد و نظارت های ساخت نیز بر اساس آن صورت می پذیرد.
از جمله ی مهم ترین نقشه های سازه ای می توان به نقشه های اسکلت ساختمان، پی و ستون ها، دیوارهای برشی و باربر، و نقشه های تیرریزی سقف اشاره نمود.
نقشه های تاسیساتی
این نقشه ها خود شامل دو نوع نقشه ی تاسیسات مکانیکی و نقشه ی تاسیسات برقی می شود.